Gurkemeje – kosttilskud i kapsler

I denne artikel:

Du kan købe kosttilskud med gurkemeje her

 

Gurkemeje som kosttilskud i kapsler

 

Hvor gurkemeje i Sydasien primært konsumeres naturligt i madlavningen, sælges  produktet i den vestlige verden oftest som kosttilskud i form af gurkemeje-kapsler.

 

Denne naturmedicin er koncentreret med curcumin, som er det vigtigste aktive stof i gurkemeje. Gurkemeje indholder kun 3-5% curcumin, mens gurkemeje-kapsler i standardiseret form som regel mindst udgør 95% curcumin.

 

Dog er curcumin ekstremt svært at optage i kroppen. Det er nytteløst at indtage gurkemejepulveret alene, da det skal koges for at blive tilstrækkeligt nedbrudt til helt at kunne optages i blodbanen.

 

Det er let at tage gurkemeje som et kosttilskud i form af kapsler. Fordelen ved at indtage gurkemeje-kapsler oralt er, at denne type kosttilskud indholder yderligere ingredienser, som hjælper med at optage curcuminen i blodbanen. Piperin forbedrer optagelsen af curcumin og indgår derfor ofte i gurkemeje-kapsler. Også bromelain forbedrer cucumins optagelsesevne.

 

Forholdsregler

 

Sørg altid for at kosttilskudet  er et standardiseret ekstrakt, som består af mindst 95% curcumin.

 

Desværre indeholder kosttilskud alt for ofte for lidt curcumin til at give nogen virkning. Dermed er gurkemeje-kapslerne billigere at fremstille. Køb derfor kun produkter, som er kvalitetskontrolleret af sundhedsmyndighederne i det land, hvor produktet sælges – f. eks. Sundhedsstyrelsen eller Lægemiddelstyrelsen.

 

Hvis produktet ikke er godkendt af lokale sundhedsmyndigheder er der desuden risiko for, at gurkemeje-kapslerne er farlige at konsumere. F. eks. kan for store mængder af curcumin medføre farlige bivirkninger.

 

Du kan købe kosttilskud med gurkemeje her

 

 

Kilder:

 

MedlinePlus – “Turmeric”

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/662.html

 

Forskning.no – “Gurkemeie – fra krydder til medisin”

http://www.forskning.no/artikler/2010/desember/273326 

 

Nutritional Supplement Educational Centre – “Termeric Benefits”

http://www.nutritional-supplement-educational-centre.com/turmeric-benefits.html

 

Wikipedia – “Turmeric”

http://en.wikipedia.org/wiki/Turmeric