Ingefær og gigt

I denne artikel:

Du kan købe anbefalede kosttilskud med ingefær her

 

Har ingefær en effekt på gigt?

 

Ingefær har længe været anvendt til behandling af gigtsygdomme  – inklusiv slidgigt (osteoartrose) og leddegigt (reumatoid arthritis) – i Asien. Ingefær har desuden været brugt mod øvrige led- og muskelsmerter.

 

I Vesteuropa har ingefærens effekt på gigtsygdomme (og andre sygdomme for den sags skyld) imidlertid længe været diskuteret og der findes endnu ingen deciderede beviser for, ingefær kan behandle hverken årsager eller symptomer på gigt.

 

En amerikansk undersøgelse af ingefærs effekt på gigt fra 2001 har dog kunne påvise, at ekstrakt af ingefær kan reducere symptomerne på slidgigt i knæene. Undersøgelsen baserer på et 6 uger langt forsøg, hvor 247 patienter med slidgigt i knæet enten fik ingefær-ekstrakt eller placebo.

 

Det amerikanske sundhedsvæsen mener, at der skal yderligere undersøgelser til, for at kunne vurdere ingefærs effekt i forhold til gigtsygdomme. Konkret siger sundhedsvæsnet følgende om ingefærs effekt på slidgigt:

 

“Der er nogle beviser for, at ingefær muligvis kan reducere smerterne forbundet med slidgigt. Men forskellige undersøgelser har vist forskellige grader af fordele, fordi ingefær synes at have en virketid på flere måneder. Nogle undersøgelser er muligvis ophørt for tidligt.”

 

Om leddegigt siger de samme myndigheder dette:

 

“Der er nogle foreløbige beviser for, at ingefær kan hjælpe til at mindske ledsmerterne hos mennesker med leddegigt.”

 

 

Næste side > Ingefær te