Intimbarbering

I denne artikel:

Produkter der anbefales til intimbarbering, kan ses her

 

Guide til intimbarbering

 

At fjerne hårene uden for bikinilinjen er noget de fleste kvinder tager som en selvfølge og er i sig selv egentligt ikke interessant. Men hvis du går et trin – eller to – videre taler vi om intimbarbering, hvor en stribe eller total fjernelse af dusken er frækt og ophidsende.

 

Ud over sex-appeal har intimbarbering også hygiejniske fordele. Pga. et kraftigt “boom” i populariteten af intimbarbering er eksempelvis udbredelsen af fladlus på tilbagetog, idet dens vækstbetingelser fratages.

 

Dog kan intimbarbering medføre hudinfektioner, såfremt barbergrej ikke holdes rent og uhensigtsmæssig fremgangsmåden fører til unødvendig hudirritation.

 

Husk, at huden ved kønsbehåringen er meget følsom over for barberblade. Mange barberer kønsbehåring som hvis de barberer ben. Kønshår er grovere og tykkere end hår andetsteds på kroppen. Da ofte skal flere skrab til at fjerne hårene, er der stor risiko for indgroede hår eller hudirritation. Hermed kan bakterier lettere inficere en hårsæk (follikel), hvilket manifesterer sig i form af røde knopper.

 

I det følgende kan du se en udførlig guide i, hvordan intimbarbering bør udføres:

 

Før intimbarberingen

 

1) Valg af barbergrej: Skrabere til kvinder er normalt ikke egnede til intimbarbering, men snarere designet til barbering af ben, hvor hårene ikke er nær så tykke og grove som kønshår. Derimod er skrabere til mænd langt mere velegnede til intimbarbering, idet de ofte består af mange barberblade, som er behandlet med naturlige olier, som får skraberen til at glide lettere over din hud.

 

2) Valg af barberskum/gel: Der findes mange typer gel. Det er bedst at bruge hypoallergene produkter, da de giver mindre hudirritation. Test evt. først dit barberskum eller gel på huden et andet sted på kroppen for at se, om hvordan din hud reagerer.

 

Produkter der anbefales til intimbarbering, kan ses her

 

3) Vask huden med varmt vand: Vask huden ved kønsbehåringen med varmt vand for at åbne dine porer og anvend eksfolierende sæbe eller shower gel for at fjerne døde hudceller, som kan give indgroede hår, når du intimbarberer dig.

 

 

Selve intimbarberingen

 

4) Trim kønsbehåringen: Dette vil gøre det lettere at barbere dig med skraberen.  Trim kønsbehåringen med en trimmer eller en saks.

 

5) Skrab forsigtigt de sidste hår: Intimbarbér dig helt glat ved at skrabe mod hårene – vær forsigtig og undgå at trykke for hårdt for at undgå hudirritation og røde knopper. Jo færre skrab, jo mindre hudirritation!

 

 

Efter intimbarberingen

 

6) Vask huden med koldt vand: Koldt vand lukker porerne i huden

 

7) Hold huden fugtig: Undgå at tørre dig med et håndklæde – i hvert fald bør du undlade at gnubbe huden med håndklædet. Såsnart huden er tørret, bør du smøre huden med fugtighedscreme – gerne med antibakterielle egenskaber for at minimere risici for hudinfektion.

 

8) Rengør din skraber: Rengør barberbladene grundigt med desinficerende sæbe for at fjerne bakterierne inden næste intimbarbering. Skift jævnligt barberblad.

 

 

Det er normalt, at der kan opstå kløe efter sin første intimbarbering. Brug dagligt fugtighedscreme og intimbarbér dig højst 1-2 gange om ugen indtil din hud vænner sig til den irritation, som er forbundet med intimbarbering. 

 

Næste side > Intim voksbehandling